Nu puneți telefonul deasupra Bibliei!

Creștinismul se confruntă cu nenumărate piedici în lumea post-modernă.

O problemă majoră revine din obiceiul extrem de popular: contactul continuu cu telefonul. .

Ideea de robotizare a oamenilor ni se părea, cu ceva timp în urmă, doar o poveste utopică. Era o imagine departe de realitate și personalitatea noastră.

Dar dacă vorbim despre telefonul ce a luat locul

– ceasului deșteptător

– Gps-ului

– laptop-ului

– mp3-ului

– scanner-ului

– și multor altor programe. Ce zicem?

Nimic prea mult!

Dar dacă vorbim despre existența unei relații ce implică inteligența, emoțiile și simțurile, cu ceea ce numim telefonul modern, cum reacționăm?

Ideea de control a „cuțitului” este una foarte relativă, și prea puțin mai există simțul pasivității vii față de practica continuă a telefonului.

Unde putem vedea și mai practic că există o deplasare majoră în această practică? Atunci când contactul cu lumea virtuală a telefonului depășește crunt timpul credinciosului de a sta cu Biblia în mână și de a intra în prezența lui Dumnezeu în rugăciuni.

Nu putem exclude importanța timpului cu Dumnezeu prin derularea alegorică a unor melodii pe youtube sau citirea întâmplătoare a unui verset biblic din publicarea unui prieten. Credinciosul adevărat are nevoie de timp special cu Dumnezeu.

Avem nevoie disperată de prezența reală și vie a Duhului Sfânt, asemeni cum trăiam și simțeam în timpurile trecute. Iar problema înlocuirii unor emoții și acte de spiritualitate inteligentă cu harul adevărat, coborât prin Duhul Sfânt, nu poate sta în picioare: roadele și acțiunile slabe ne trădează letargia spirituală pe care o avem în aceste zile de pe urmă.

Avem nevoie de harul mântuitor și de duhul profetic adevărat în biserici. Și o întoarcere la Dumnezeu așa cum poate nu am mai practicat niciodată.

Altădată, evreii erau menținuți de reglementările legii de a nu avea idoli, de a nu rosti numele dumnezeilor străini, de a nu se încuscri cu neamurile sau de a sta zilnic cu cuvintele legii în minte și gând. Cu toate acestea, sub Noul Legământ, creștinismul modern se presupune mai înțelept ca Pavel, mai puternic decât Petru și mai plin de râvnă ca Apolo.

Totuși, regimul adevăraților sfinți ai lui Dumnezeu era unul foarte diferit de lumea din jur. Și, probabil, că nu ar fi făcut nici un ucenic al Domnului ceva pentru Împărăție dacă ar fi avut zilnic un telefon în mână pentru a urmări știri, video-uri pline de umor, reclame peste reclame și conversații fără de început și fără sfârșit.

Sunt doar niște gânduri, însă dacă e normal ca atât de mult să ne petrecem timpul în lumea virtuală, iar 2 min pe zi citind Biblia în mod real, atunci s-ar prea putea să am pretenția în anul 2020 să fie reales ca monarh al României Regele Mihai.

Publicat de lelasamuel

"...vreau numai să-mi sfârşesc cu bucurie calea şi slujba pe care am primit-o de la Domnul Isus, ca să vestesc Evanghelia harului lui Dumnezeu." F.Ap. 20:24b

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: