Pe ce trepte urcăm, sau coborâm?

Când trebuie să urci o treaptă a lui Dumnezeu, pregăteşte-te să cobori multe trepte a firii tale….

Acesta este un gând simplu, dar destul de greu pentru a fi acceptat în realitate.

Ne place gloria şi clipele de jubileu.
Iubim atmosfera caldă şi primitoare, la fel, căutăm să mergem pe drumurile line şi pline de freamătul unei vieți calme, fără zgomote deranjante, ci doar elan vesel printre lanurile pline de belşug şi rod.

Deşi aceasta ne este vederea noastră, totuşi, viziunea lui Dumnezeu este una total opusă.

Să ne gândim la câteva exemple biblice:

  1. Moise. 40 de ani evreu între egipteni, 40 de ani în pustiu cu oile…iar la final, lider spiritual şi politic al evreilor.
  2. Naomi. Îi moare soțul în diaspora. Urmează moartea la amândoi copii. Şi rămâne cu o noră. Două văduve. ….iar la final, este străbunica marelui împărat David şi femeia ce a influențat prin priceperea ei căsătoria lui Rut cu Boaz.
  3. Iov. Într-o singură zi dă în faliment la toată afacerea. Cade pe plan social sub nivelul robilor lui. Toți cei 10 copii îi mor iar în câteva zile devine un muribund ce nu mai moare….iar la final, printre cele mai mari exemple de răbdare şi credință în istoria biblică şi nu numai.
  4. Estera. O orfană. Crescută de un unchi, la vârsta tinereții, obligată de a intra în sistemul monarhic şi neştiind care îi va fi soarta….iar în final, nu doar o împărăteasă, ci un instrument în mâna lui Dumnezeu pentru a salva o întreagă națiune.
  5. Pavel. Crescut la umbra celui mai respectat rabin. Respectat de toată clasa politică şi religioasă a vremii, ajunge o „ciumă” pentru toți evreii pentru tot restul vieții, murind chiar martir la mii de km distanță de țara lui….iar la final, Domnul l-a autorizat de a rămâne consemnate printre cele mai adânci cărți ce desluşesc tainele de demult ascunse ale lui Dumnezeu cu privire la mântuire şi nu numai.
  6. Isus. Născut în grajd, creşte în anonimat 30 de ani fără vre-un contact al educației. După 3 ani (aprox ), brusc, un discipol îl trădează şi la scurt timp moare crucificat, părăsit de toți prietenii şi de cei din familie….iar, în final, avem suficient spațiu să spunem??….Mântuitor, Domn, Preot, Rege, Biruitor, Salvator, Împăciuitor, Martor credincios, Alfa şi Omega…
  7. (Pune-ți propriul nume…)

De ce lucrează Dumnezeu atât de diferit comparativ cu aşteptările noastre? Aceasta pentru că noi suntem prea limitați de-al putea înțelege şi cuprinde.

Orice urcare spirituală presupune coborâre firescă.

Să nu ne fie greu în a accepta Voia Domnului în orice circumstanță.

Dumnezeu ne conduce foarte bine viața dar şi foarte sigur.

Precizia Lui este una extrem de clară, dar şi de liniştită.

Susurul Lui blând trebuie auzit chiar atunci când fugim să ne scăpăm viața.

Domnul să îți ajute!

Domnul să ne ofere har când urcăm, şi răbdare atunci când coborâm.

Publicat de lelasamuel

"...vreau numai să-mi sfârşesc cu bucurie calea şi slujba pe care am primit-o de la Domnul Isus, ca să vestesc Evanghelia harului lui Dumnezeu." F.Ap. 20:24b

3 gânduri despre „Pe ce trepte urcăm, sau coborâm?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: