Mai există certitudini în urma pandemiei?

Cu ajutorul lui Dumnezeu am reuşit să mergem înainte pe drumul necunoscut al pandemiei.

Am uitat de străzile pustii din Wuhan pentru că au fost şi la noi la fel.

Suntem pe drumul care, nădăjduim, şi credem, că Dumnezeu îl va croi a fi salvarea dorită şi aşteptată.

Lucrăm, umblăm într-o parte şi alta, ne umplem timpul cu rețelele de socializare şi optăm mereu la un „antidot” ca timpul acesta să treacă cumva-cumva….ne-ar fi enorm de greu a accepta o altfel de realitate decât cea sperată de toți: finalul apropiat al virusului.

Ce am pe inimă nu e doar o îngrijorare, ci este un simțământ al inimii ce mă face să lupt pentru ceva ce ne poate „scăpa printre degete” şi, mai târziu, să ne coste mai mult decât ne aşteptăm… la ce anume mă refer?

La certitudini!

Certitudinile sunt extrem de importante pentru că ele ne stabilizează viața, ne oferă echilibrul spiritual şi ne fac consecvenți. Certitudinea fiind starea prin care un creştin îşi exprimă autenticitatea relației lui cu Dumnezeu.

Ofer o listă, ce consider că sunt certitudinile gata să se „evapore” iar altele, au nevoie de sprijin pentru a fi valorificate, păstrate şi exprimate:

 1. Certitudinea că suntem într-un război spiritual. Cine crede că diavolul e ” în carantină” e sub asediul lui de mult.
 2. Certitudinea că rugăciunea, postul şi Citirea Bibliei trebuiesc să fie constante şi preactici reale.
 3. Certitudinea că Dumnezeu guvernează peste guverne de orice natură ar fi. El este suveran.
 4. Certitudinea că revenirea Domnului este aproape. Pentru Apostoli acea zi era aproape. Astăzi, unii vorbitori ai acestui veac doresc să inducă iluzia că nu va fi totuşi în grabă…
 5. Certitudinea că Biserica nu poate fi o „teleportare” şi vizionare prin flux virtual. Zic aceasta nu să se descurajeze mijloacele prin care ne alimentăm cu „firimituri”. Zic aceasta pentru ca să nu ajungem să înlocuim Biserica virtuală cu cea reală. Dacă nu ne este dor de părtăşie şi nu ne simțim orfani fără a sta în Biserica Domnului, suntem pe un drum greşit.
 6. Certitudinea că slujitorii Domnului au nevoie de încurajare şi susținere. Săptămânile trecute am criticat mult diferite acțiuni sau o anumită „izolare” a unor slujitori. Poate fi o poziție îndreptățită până la un punct. Dar oare îi vom lăsa doar pe ei să lupte? Aceste timpuri aduc şi peste slujitori o sumedenie de alte poveri. Iar batjocoritorii şi oamenii fără evlavie abea au aşteptat să apară timpuri în care să înfunde pe toți cei ce nu au transmisie live, ce nu au like-uri, mii de vizualizări şi un banner mare pe youtube. Adică, toate Bisericile de pe sate, fără posibilități au trăit un dezastru fără transmisie live, spre exemplu?!…Limităm realația cu Dumnezeu la elemente pur umane şi vizibile dacă susținem aşa ceva. Fii sigur de importanța ta ca membru în a susține prin rugăciuni slujitorii din adunare indiferent de posibilitățiile tehnico-virtuale.
 7. Certitudinea că putem birui şi această etapă. Nu mă refer la un bravism firesc ci, mă refer la acea aşezare spirituală şi constantă a inimii că Dumnezeu face minuni.
 8. Certitudinea că Dumnezeu face ce voieşte sus în cer şi jos pe pământ. Voia lui Dumnezeu spulberă ca un vânt toți norii planurilor umane.
 9. Certitudinea că va fi o judecată. Dincolo de orice cooperare a unor operațiuni secrete…nu mă vor fascina conspirațiile niciodată, decât 1%. Dumnezeu va prăpădii odată pe toți acei ce prăpădesc pământul. (Apoc. 11:18 Neamurile* se mâniaseră, dar a venit** mânia Ta; a venit vremea să judeci pe cei morţi, să răsplăteşti pe robii Tăi proroci, pe sfinţi şi pe cei ce se tem de Numele Tău, mici† şi mari, şi sㆆ prăpădeşti pe cei ce prăpădesc pământul!”)
 10. Certitudinea că Domnul este cu noi şi El ne-a lăsat o TRIMITERE. El va fi cu noi până la sfârşit. El nu poate să mintă. … Şi noi? ,,voi Îmi veți fi martori!” Ucenici ce vestesc Împărăția lui Hristos prin Duhul Sfânt şi plini de Duhul Sfânt! În final, nu ştiu câți conştientizează că în această perioadă se încearcă subit dizolvarea certitudinilor, dar ştiu că avem mare nevoie ca certitudinile să ne fie clare precum razele de soare. Ap. Pavel, ne lasă un exemplu sfânt:
 • Căci sunt bine încredinţat că nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpânirile*, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici înălţimea, nici adâncimea, nici o altă făptură2 nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Hristos, Domnul nostru. – Rom.8:38

Păstrează certitudinile sfinte!

Publicat de lelasamuel

"...vreau numai să-mi sfârşesc cu bucurie calea şi slujba pe care am primit-o de la Domnul Isus, ca să vestesc Evanghelia harului lui Dumnezeu." F.Ap. 20:24b

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: