Admirăm sau cercetăm?

Dacă vorbim de ploaie, ne gândim la procesul prin care aburii se ridică devenind nori, iar în final, aceştia, sub presiunile aerului cald şi rece pornesc undeva. Nu mai admirăm ploaia, noi doar o cercetăm.

Când luna răsare în timp de noapte şi o zărim cu mărețul ei farmec, ne gândim la Neil Armstrong şi la craterele de pe lună. O ştim a fi un satelit al pământului şi un corp ce fură din lumina soarelui. Nu o mai admirăm luna…ci doar o cercetăm.

Atunci când vine zăpada sau când înfloresc copacii. Atunci când zărim floarea de lângă umbră sau când croncănesc cocorii în zilele de toamnă peste capetele noastre. Atunci când ținem copiii în brațe şi când rostim o binețe unui vecin. Atunci când respirăm aerul dimineții răcoroase şi pornim într-un amurg pe câmpia neatinsă de paşii oamenilor

Atunci când vedem culorile curcubeului şi un gândac ne trece peste papuc…doar cercetăm? Sau admirăm?

Suntem creați de Dumnezeu în limitele sferei acestea. Să ne bucurăm de ceea ce vedem şi auzim în tonul naturii. Noi nu avem menirea doar să cercetăm….şi, când vom putea pătrunde cu adevărat tot din lucrurile ce ne înconjoară? De aceea, nu uita să admiri lucrurile mici. Să-l regăseşti pe Isus în toate. O cercetare fără admirație este un râu fără apă.

Să fim plini de El.

Hristos în voi, nădejdea slavei!

P.S. Dacă ai citit….ascultă această scurtă poezie.

Publicat de lelasamuel

"...vreau numai să-mi sfârşesc cu bucurie calea şi slujba pe care am primit-o de la Domnul Isus, ca să vestesc Evanghelia harului lui Dumnezeu." F.Ap. 20:24b

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: