Neliniştit?

,,Neliniştiea din inima omului îl doboară, dar o vorbă bună îl înveseleşte.” – Prov. 12:25

Am ales ca imagine sugestivă pentru nelinişte o pânză de păianjen, pentru că orice nelinişte nerezolvată poate degenera într-o altă nelinişte, până într-un moment când inima omului ajunge prizonieră acestei „pânze” rele şi ucigătoare.

Neliniştea este acea indispoziție a omului când nu se simte în siguranță. Atunci când vederea şi simțurile nu fac față în a depista şi a contracara pericolele inevitabile.

,,Trăim ce nu am mai trăit!” Aceasta e afirmația zilelor noastre. Dar e suficient oare să analizăm şi să supunem unor norme personale aceste timpuri?…

Neliniştea pentru unii a început poate odată cu vestea unei posibile carantine. Oamenii au năvălit în complexe făcând tot posibilul spre a câştiga favor vieții. Să fi fost la toți o „măsură de precauție”? Nu ştim.

Neliniştea a început să apară la alții atunci când s-au emis măsurile de urgență, când statisticile celor infectați au început să crească, atunci când după câteva zile au observat ciudatul stat în cameră-bloc-curte-strada domiciliului….

Personal, am fost de părere că e foarte devreme să ne pronunțăm cu verdicte şi concluzii asupra situației coronavirusului pe plan național-mondial. Şi încă consider că liniile finale mai necesită timp pentru a fi dezvăluite deplin.

Totuşi, ceea ce nu consider a fi prea devreme şi nici prematur este de a trăi cu Dumnezeu şi mai profund în această perioadă şi de a te lupta cu tine însuți de a fi conectat cu „rețeaua” de bază a creştinismului: Duhul Sfânt.

Nu sunt rețelele 5G în stare să depăşească capacitatea Duhului. Şi nici strategiile din spatele acestor blocaje mondiale nu pot obstrucționa inteligența şi atotputernicia Duhului Sfânt.

Dar, să ştim bine că neliniştea poate doborâ inima!!

De aceea, dacă îți regăseşti nelinişti referitoare la sănătatea ta, la familie, la viitor, la finanțe. Nelinişte pentru relații, Biserică, provizii, locul de muncă, echilibrul social-religios-politic-mondial… atunci, ridică-te şi „înveseleşte-te” prin ceea zice Scriptura: o vorbă bună înveseleşte. Şi ce cuvinte mai bune regăsim decât la Cel ce este Cuvântul: Dumnezeu. La Cel ce este Calea, Adevărul şi Viața.

Nu ştim ce va fi şi nici ce ne va aştepta în zilele, lunile sau anii dinaintea noastră. Şi nu e treaba noastră să ştim vremurile sau soroacele. Ci voi (noi) veți primi o putere pentru că Duhul Sfânt s-a pogorât peste voi. El ne ajută să rămânem şi să trăim ca martori …chiar cu prețul vieții de va fi să plătim.

Drag creştin, dacă eşti neliniştit, nu îți ascunde nici „un gram” această nelinişte în aroganță, glume, ironie, muzică, filme, e.t.c… îngenunchează sincer înaintea tronului de milă şi har. Marele Preot, Isus Hristos, este gata să frângă pânză-cu-pânză din aceste nelinişti. El este gata să te păzească pentru a nu cădea sub acest soldat al diavolului. Tu eşti copilul Domnului Isus. Şi pentru tine Dumnezeu Însuşi se va lupta.

Neliniştea să dispară

Din gândul tău creştine

Căci zorii dimineții…

Se-arată…vin spre tine!!!

Publicat de lelasamuel

"...vreau numai să-mi sfârşesc cu bucurie calea şi slujba pe care am primit-o de la Domnul Isus, ca să vestesc Evanghelia harului lui Dumnezeu." F.Ap. 20:24b

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: