Rugăciunea corectă a unui mijlocitor

Dragi creştini, Dumnezeu ne îngăduie să traversăm această etapă de timp şi, deşi ne punem destule întrebări fără să primim un răspuns, în timpul prezent, hotărât, cel mai potrivit este să nu rămânem indiferenți de relația cu Dumnezeu: ,,rugați-vă neîncetat!”

Veştile le auzim şi situațiile de criză se răspândesc, putem să facem ceva? ….

Zilele trecute m-a sunat un frate drag şi mi-a spus: ,,auzi, şti pe cine cred eu că iubeşte Dumnezeu cel mai mult? …pe oamenii ce mijlocesc în rugăciune pentru alții” De gândit! Nu m-am aşteptat la un astfel de răspuns. Dar de un lucru sunt sigur: oamenii ce mijlocesc în rugăciune, cu adevărat, nu pot să fie alți oameni decât acei plini de dragostea lui Hristos în ei.

Ce trebuie să şti drag creştin înainte ca să te rogi?

  • Mijlocirea este o îndatorire a credinciosului. ( 1 Sam.12:23) ,,Departe iarăşi de mine să păcătuiesc împotriva Domnului, încetând să mă rog pentru voi!

Profetul Samuel încheiase în mare parte slujirea ca profet, iar poporul Israel şi-a îndreptat privirile spre noua „eră”: etapa monarhică. La ce folos să mai ți contact cu nişte oameni ce s-au dezis de Dumnezeu? Profetul Samuel avea însă înainte o altă viziune. De fapt, el şi-a înțeles chemarea din partea lui Dumnezeu: indiferent de alegerile lui Israel, el va trimite rugăciuni către Dumnezeu pentru a implora mila Lui în favoarea lor.

Dragi creştini, frați-surori în Domnul, mijlocirea în astfel de timpuri( şi nu numai) este o îndatorire. Noi nu mijlocim pentru biserici şi oameni doar atunci când găsim favoruri sau vedem că putem să ne pliem cu toate convingerile lor. Noi mijlocim ca şi creştini pentru că avem o chemare ďin partea lui Dumnezeu. Şi, aşa cum profetul considera un păcat starea de lejeritate spirituală, la fel considerăm şi noi. E o lipsă de răspundere înaintea lui Dumnezeu dacă nu mijlocim pentru cei bolnavi de acest virus, pentru protecția comunităților creştine, pentru vindecarea întregilor națiuni…aceasta este una dintre marile chemări: ,,rugăciuni şi cereri în toată vremea”

  • Mijlocirea este o „îndrăzneală sfântă”. (Gen.18:23-25) ,,Îl vei distruge Tu şi pe cel drept împreună cu cel rău? 24 Poate că sunt cincizeci de oameni drepţi în cetate; vei distruge atunci acel loc şi nu-l vei cruţa de dragul celor cincizeci de oameni drepţi care sunt în cetate? 25 Departe de Tine să faci un astfel de lucru: să-l omori pe cel drept împreună cu cel rău, astfel încât celui drept să i se facă la fel ca şi celui rău! Departe de Tine lucrul acesta! Oare nu va face Judecătorul întregului pământ ceea ce este drept?

Dragi creştini, Avraam vorbea ca un prieten cu Dumnezeu, vorbea şi era ascultat cu drag. Ştiu că Pavel la lăsat bolnav pe Trofim în Milet, că turnul Siloamului nu s-a răsturnat peste nişte oameni mai păcătoşi ca ceilalți ce au rămas în viață şi, la fel şi astăzi, nu se poate spune că cine moare de COVID-19 este mai rău ca ceilalți. Însă, nu vreau să nu cred în puterea rugăciunii de mijlocire, aşa cum Avraam a făcut-o. Şi Biblia nu ne poate oferi exemple şi nădejdi înşelătoare. Copii ai lui Avraam sunt cei ce au credința lui Avraam. Mă întreb, nu ducem lipsă de o inimă de mijlocitori precum era Avraam? Da! Acesta, putem zice, zici că s-a „târguit” cu Dumnezeu…Şi Ap. Iubirii ne reaminteşte, căci dacă nu ne osândeşte inima avem îndrăzneală înaintea Domnului.

Noi nu suntem drepți prin meritele noastre. Pe noi ne-a îndreptățit Hristos. Ori dreptatea Lui este una atotsuficientă pentru a ne oferi pacea şi harul unei relații armonioase cu Dumnezeu.

Biserică a lui Hristos, mijloceşte cu o îndrăzneală sfântă înaintea lui Dumnezeu. Cere lucruri concrete şi nu uita că Dumnezeu poate fi înduplecat de mijlocitori curajoşi şi plini de compasiune sfântă.

Mijlocirea este răsunetul unei inimi îndurerate şi pline de compasiune. (Amos 7:3)

Eu am zis: „Doamne Dumnezeule, opreşte! Cum ar putea să stea în picioare* Iacov? Căci este aşa de slab!”

Câtă milă şi fervoare în cuvintele acestui profet!!

Vedea dreptatea şi justiția lui Dumnezeu cum începe să acopere poporul răzvrătit şi independent de Regele lui real. Israelul trăia în nebunii, imoralitate şi infidelitate spirituală. Era corupt şi pervers. (Citiți cu atenție cartea lui Amos) Totuşi, rugăciunea lui Amos era : Doamne iartă, Doamne, nu lăsa nici lăcustele nici focul peste Iacov…este aşa de slab.

Urmaşi ai Domnului, mijlocirea este una dincolo de simțirile logice şi sentimentale. Mijlocirea trebuie izvorâtă dintr-o inimă plină de Duh Sfânt. Nu mai lăsați gândurile de judecată şi pesimism „sfânt”. Suntem într-un război spiritual. Suntem pe un teren minat. Dar acum trebuie să se vadă tot ce e mai bun şi sfânt din noi ca şi creştini. Haideți să implorăm mila lui Dumnezeu! Să cerem ca şi Amos, îndurare, îndurare. Iacov (Biserica) este atât de slab. Este nevoie de îndurare. Chiar dacă de multe ori am înțeles greşit această milă şi îndurare, Doamne, nu vrem la nesfârşit această stare de neştiință spirituală. Odată cu fiecare răsărit se înnoieşte bunătatea lui Dumnezeu, ştim noi ce presupune aceasta din partea lui Dumnezeu? ….da! Numai milă, har şi îndurare!

Roagă-te cu mai multă compasiune şi cu mai multă durere pentru Biserica lui Hristos. Roagă-te pentru o ieşire glorioasă din această izolare. Roagă-te pentru toți creştinii. Toți au mare nevoie de harul lui Dumnezeu şi foarte mulți mărturisesc că acest moment i-a luat prin surpindere (să fi fost şi un test pentru ce va însemna răpirea?…) Dragi creştini, cert este că Domnul e aproape să revină iar noi suntem obosiți, derutați, îngândurați, afectați şi fără resurse. Este nevoie de mijlocire? DA!

Mijlocirea noastră este însoțită de mijlocirea lui Isus Hristos (Evr. 12:24) ,,Isus, Mijlocitorul Legământului celui nou.”

Ce ar fi mijlocirea noastră şi rugăciunile noastre fără de Domnul Isus? Nimic! Imperfecțiunea noastră ar fi una evident umană, aşa dar, şi efectele mijlocirii ar fi fost inexistente.

Dar pentru că Hristos desăvârşeşte tot ceea ce noi facem, şi completează neajunsurile fiecăruia…ştim că avem un Mare Preot Milos. El ne primeşte şi ne sfințeşte pentru a putea avea parte cu El în cer.

Fii un mijlocitor în odăița ta! Acolo, să şti că eşti în comuniune cu toată Biserica lui Hristos prin Duhul Sfânt. Este timpul şi vremea să nu mai fim nişte dezamorsatori ai evenimentelor şi a impactului lor în viețile noastre. Este vremea să ne întoarcem la Domnul!

Domnul e aproape!!!

Publicat de lelasamuel

"...vreau numai să-mi sfârşesc cu bucurie calea şi slujba pe care am primit-o de la Domnul Isus, ca să vestesc Evanghelia harului lui Dumnezeu." F.Ap. 20:24b

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: