Nu vă întristați ca ceilalți!

1 Tesaloniceni 4:13 ,,…ca să nu vă întristaţi ca ceilalţi care nu au nădejde.”

Orice om poate fi vulnerabil în fața unui anume fapt, mai ales atunci când şti că nu e suficient a-ți dori să ajuți, descoperindu-ți insuficiența personală.

Auzi că se îmbolnăveşte un prieten sau cineva drag? Nu te doare? Nu simți întristare? Din plin!

Vezi cum oamenii din „lumea a treia” îşi caută sens într-o lume ce oferă un pumn de orez. Nu te cuprinde compătimirea? Sigur că da.

Am descoperit în aceste zile că unii români, vor să „dăm bine” cu tot acest context mondial bolnăvicios. Adică, vrem să împingem „gluma” până ce umorul se evaporă şi apare icebergul – realitate cruntă.

Să fie toate aceste atitudini de „optimism” un paravan de care ne folosim pentru a nu fi văzuți acei noi din lăuntrul inimii?

Oricum, doresc să transmit faptul că e un lucru uman a reacționa la o veste de acest gen, adică, România se luptă cu o situație grea de coronavirus. Balanțele sunt încă în suspans şi ne doare pentru orice veste de contaminare.

Însă, ca şi creştini, speranța rămâne mai mare decât provocarea în sine a bolii. Suntem îngândurați cu măsură, transmitem un asentiment de durere ca toți oamenii, dar, nădejdea din noi ne opreşte spre a ne ținti privirile spre un virus! Privirile noastre sunt prea „blocate” spre Hristos pentru a mai putea fii corupți de vre-un val al lumii contemporane.

,,Dacă numai pentru viața aceasta ne-am pus nădejdea în Hristos, atunci suntem cei mai nenorociți dintre toți oamenii” (1 Cor.15:19)

,,Dar cetățenia noastră este în ceruri de unde şi aşteptăm ca Mântuitor pe Domnul nostru Isus Hristos!” (Fil.3:20)

Dragi creştini, nu fiți ca ceilalți!

Ceilalți să-L vadă pe Hristos în noi!

Publicat de lelasamuel

"...vreau numai să-mi sfârşesc cu bucurie calea şi slujba pe care am primit-o de la Domnul Isus, ca să vestesc Evanghelia harului lui Dumnezeu." F.Ap. 20:24b

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: