La ce să ne mai aşteptăm?…


Trec zilele din acest an şi, din nefericire, vedem că nu a început un an foarte promițător din ceea ce resimțim fiecare. La ce să ne mai aşteptăm?

Modernismul ne-a asigurat an de an că vom atinge culmile succesului iar viața comfortabilă şi plină de toleranță ne-a întins poduri spre un iluzionism al vieții care ne-a educat cu umanism şi ne-a furat frica de Dumnezeu.

Există un suspans provocat de toate veştile ce vehiculează şi într-un timp relativ scurt se evidențează un adevăr absolut pe care l-am dorit ascuns: toți oamenii sunt pasibili să moară.

Dar, la ce să ne mai aşteptăm într-un astfel de miraj întunecat?

  • Să apelăm la atitudini pur raționale? Adică, ce poți să faci? Dacă aşa este realitatea, o luăm cum se cuvine. Virus, antidot, freamăt, alergare, dezorientare…şi, un final toate au.
  • Să devenim suspicioşi şi cuprinşi de frică? ,,Cine ar avea oare acest virus în apropiere? N-am contactat din greşeală şi eu un pasager virusat? Ce provizii să strâng şi cum mai fac em față la aşa ceva?”
  • Să privim statul ca pe un dumnezeu? Există oameni ce se bazează cu toată certitudinea că statul sau UE va reuşi să soluționeza orice problemă. Vor face față, totuşi, la acest virus? Trebuie să acredităm până-n „pânzele albe” vreo instituție ca fiind invincibilă? Nu!
  • ,,Să ne ridicăm privirile spre cer!” Da. Aceasta este dorința lui Dumnezeu. Oamenii, cât mai mulți, cât mai grabnic, cu cât mai multă claritate, să privească spre Isus Hristos. La ce să ne aşteptăm? „E aproape Domnul”…aşa ziceau adevărații creştini.
  • Ne dorim o viață mai bună şi oamenii să nu mai sufere atât de mult. Ne dorim să dispară nelegiuirea, nedreptatea, necurățiile, ura, compromisul şi păcatul. Dar toate acestea nu dispar decât atunci când omul îşi recunoaşte păcătoşenia, şi umil înaintea lui Dumnezeu se pocăieşte. Dar pentru că o asffel de atitudine este tot mai străină ilustrului-inteligentului-supra-omului de azi, la ce să ne mai aşteptăm?
  • Să ne dăm acel răspuns care să ne întoarcă cu toată inima spre Domnul! Maranata!

Publicat de lelasamuel

"...vreau numai să-mi sfârşesc cu bucurie calea şi slujba pe care am primit-o de la Domnul Isus, ca să vestesc Evanghelia harului lui Dumnezeu." F.Ap. 20:24b

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: