Păcătoşenia…

Încă se ridică întrebări cu privire la dezastrul din Australia…

Oferim verdicte şi spunem ce credem: păcătoşi, netrebnici (poate), primesc ce merită, nu e nimic întâmplător. …

Ce ne-ar spune Isus prin acest eveniment?(Lc.13:1-5)

  1. Nu sunt australienii mai păcătoşi ca ceilalți locuitori ai pământului. (,,Credeți că au fost mai păcătoşi aceşti (galileeni) decât toți ceilalți că au pățit astfel? Nu! Vs.2) Printr-un astfel de eveniment nu putem ca oameni să ne comparăm. Dumnezeu decide ce să facă. Dar păcătoşenia oamenilor e împărtăşită egal.
  2. Nu pe pământ este taxată deplin păcătoşenia. Ucenicii considerau pe ceilalți ce au scăpat ceva mai buni că nu căzuse turnul din Siloam pe ei, sau că nu i-a măcelărit Pilat. Dar, Isus le răspunde la fel: Nu! Un eveniment ca cel din Australia ne „predică” tuturor mesajul lui Dumnezeu: ,,pocăiți-vă!” Toți suntem vrednici de pedeapsă. Iar pentru că focul nu este peste tot, aceasta ne transmite că avem încă har („ceilalți”)
  3. Isus ne mai vesteşte prin acest eveniment că păcătoşenia…duce la pieire. (Vs. 5 „Dacă nu vă pocăiți, toți veți pieri la fel..” indiferent de dezastrele care vin, ele ne vorbesc despre iminența mâniei lui Dumnezeu şi de importanța pocăinței grabnice a noastre. Ajută-ne Doamne!
  4. Isus ne mai spune că păcătoşenia are şi o soluționare: „dacă nu vă pocăiți…” Aici noi vedem de multe ori doar un avertisment! Dar nu este aşa! Aici, şi în întreaga Biblie, pocăința este o soluționare a păcatului. Este o atitudine prin care putem intra în salvarea lui Dumnezeu prin credință. Evenimentul acesta, mă rog, să ne împingă spre gândurile lui Dumnezeu: gânduri de pace şi nu de nenorocire! Credeți voi că aceşti (australieni) au fost mai păcătoşi decât toți ceilalți locuitori ai pământului?

Publicat de lelasamuel

"...vreau numai să-mi sfârşesc cu bucurie calea şi slujba pe care am primit-o de la Domnul Isus, ca să vestesc Evanghelia harului lui Dumnezeu." F.Ap. 20:24b

2 gânduri despre „Păcătoşenia…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: